Overzicht

Een 14-jarige aan het roer bij PWN

Giovanna en Joke Cuperus

Wist u al wat u wilde worden toen u 14 jaar was oud was? Giovanna nog niet echt. PWN nodigde haar uit voor een bliksemstage om haar te laten ervaren hoe het is om directeur van een drinkwaterbedrijf te zijn.

Op donderdag 26 januari stonden ruim honderd directeuren van Nederlandse bedrijven hun stoel af aan een kind dat opgroeit in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Ook PWN deed mee. Directeur Joke Cuperus nam Giovanna op sleeptouw om haar te laten zien hoe een bedrijf van binnenuit werkt. De 14-jarige vmbo-scholier maakte ook kennis met storingsmonteur Wilfred Kessens en boswachter Walter Oosterom.

Goede start op de arbeidsmarkt
JINC Baas van Morgen, zo heet de bliksemstage. Deze wordt jaarlijks georganiseerd om leerlingen beter in staat te stellen een keuze te maken voor een sector of vervolgopleiding.

Net als JINC vindt PWN dat ieder kind een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdient. Elk kind heeft dromen en talenten, maar als je opgroeit in een omgeving met weinig rolmodellen en veel werkloosheid, krijg je nauwelijks kans om deze waar te maken en sta je er vaak alleen voor.

Door mee te doen aan JINC Baas van Morgen laat PWN zien hoe belangrijk ze het vindt om te investeren in het talent van morgen. Giovanna heeft kunnen ervaren hoe het is om de baas te zijn en deed een waardevol contact op voor het leven. Over een jaar of tien zien we haar misschien terug in het bedrijfsleven en heel misschien zelfs bij PWN.