Overzicht

PWN nieuw lid van Leading Utilities of the World

world water summit

Tijdens de World Water Summit 2018 in Parijs, is PWN ingewijd als nieuw lid van de Leading Utilities of the World (LUOW). Bij deze gelegenheid presenteerde directeur Joke Cuperus de recente innovaties en toekomstplannen van PWN en nam, ter ere van het nieuwe lidmaatschap, de iconische 'Golden Tap'-trofee in ontvangst.

Het LUOW is gericht op het bevorderen van innovatie en communicatie tussen de leden. Het biedt een platform voor een constante dialoog over hoe dingen beter kunnen, en een plek waar opmerkelijke en innovatieve initiatieven gedeeld kunnen worden. Als nieuw lid presenteerde directeur Joke Cuperus recente innovaties en toekomstplannen van PWN aan de adviesraad van LUOW. Ze vertelde onder andere over de boring op Texel, waarbij over een lengte van 4.600 meter en op een diepte van 85 meter een nieuwe waterleiding werd aangelegd onder het Marsdiep, het innovatieve wisentenprogramma en het gezamenlijke onderzoek van PWN met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier naar mogelijkheden om met behulp van innovatieve drinkwatertechnologieën afvalwater te ontdoen van microverontreinigingen.

De adviesraad van het LUOW gaf vervolgens feedback op de toekomstplannen van de nieuwe leden. Tot slot ontvingen de nieuwe leden, ter viering van hun lidmaatschap, de iconische ‘Golden Tap’-trofee. Deze werden uitgereikt tijdens de Global Water Awards 2018.