Overzicht

Waterflesjes moet je niet kopen maar vullen

jeroen_met_tappunt_3.jpg

De watertappunten van PWN zijn in trek, zeker met dit warme zomerweer. Met een druk op de knop vul je je bidon of flesje tot aan de rand toe met heerlijk fris drinkwater.

Dagelijks gooien we in Nederland 500.000 plastic flesjes weg. Als nog meer mensen kraanwater gaan drinken en hervulbare waterflessen gebruiken, scheelt dat bergen plasticafval. Bij de tappunten van PWN, voor binnen en buiten, kunnen mensen hun flesjes gewoon weer bijvullen. Dat is veel beter voor het milieu.

Openbare watertap
In 2012 lanceerde PWN de Watertap, te vinden in de Noord-Hollandse duinen en op andere openbare plekken waar veel mensen komen. Er zijn inmiddels 59 watertaps in gebruik. Op 6 juni wordt de 60ste officieel in gebruik genomen: bij het Klimduin in de Schoorlse duinen.

Gemeenten en organisaties die een locatie weten waar een PWN Watertap niet zou misstaan, kunnen contact opnemen met PWN. PWN zorgt voor het plaatsen en onderhoud van de vandalismebestendige watertap en de aanleg van de benodigde leidingen. De waterkwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd, zodat er 24 uur per dag, 7 dagen per week lekker fris drinkwater getapt kan worden.          


Alles over het watertappunt