Overzicht

Bepaal zelf wanneer uw termijnfactuur wordt afgeschreven

Stromende kraan_afgekocht

In Mijn PWN kunt u zelf aangeven op welk moment van de maand het termijnbedrag van uw rekening wordt afgeschreven: op de 1e, 8e, 16e of 23e. Door u de mogelijkheid te bieden om het moment van afschrijven zelf te bepalen, hopen we dat nog meer mensen kiezen voor de automatische incasso. U heeft geen omkijken meer naar het betalen van de facturen en betaalt altijd op tijd.

Vier of twaalf keer per jaar krijgt u van PWN een termijnfactuur, dat ligt aan of u per maand of per kwartaal betaalt. Het bedrag is gebaseerd op de hoeveelheid water die u verbruikt, tenminste… als u op tijd de watermeterstand doorgeeft!

Eens per jaar krijgt u van PWN een e-mail of kaart met het verzoek de watermeterstand aan ons door te geven. Dit is belangrijk, omdat PWN dan weet hoeveel water u echt heeft verbruikt. U krijgt dan geld terug of moet bijbetalen, afhankelijk van uw verbruik en de termijnbedragen die u heeft betaald. We berekenen dan ook het nieuwe termijnbedrag. Het bedrag dat u in het afgelopen jaar te veel of te weinig heeft betaald, verrekenen we met de eerstvolgende drinkwaterfactuur.

Voorkom een onaangename verrassing
Jaarlijks de watermeterstand doorgeven, werkt in uw voordeel. Het voorkomt een onaangename verrassing als naderhand – bijvoorbeeld bij het doorgeven van een verhuizing of bij het vervangen van de watermeter – blijkt dat u een tijd lang te weinig heeft betaald. Een ander voordeel is dat een eventuele lekkage niet onopgemerkt blijft.

Direct regelen