Overzicht

Drinkwater uit de kraan: het lijkt zo vanzelfsprekend

PWN boswachter Ronald Slingerland de gasten mee het duin in om te laten zien waar asset management bij PWN om draait.

PWN ontvangt als eerste drinkwaterbedrijf in Nederland certificaat voor assetmanagement tijdens feestelijke bijeenkomst in de duinen van Castricum

Als eerste drinkwaterbedrijf in Nederland is PWN gecertificeerd voor de norm NEN-ISO55001 voor assetmanagement. Op vrijdag 3 maart ontving Joke Cuperus, directeur PWN, het officiële certificaat uit handen van Luc Leroy, Executive Vice President KIWA, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de duinen van Castricum. Naast een bijdrage van Cees Loggen, gedeputeerde Provincie Noord-Holland, nam PWN boswachter Ronald Slingerland de gasten kort mee het duin in om te laten zien waar asset management bij PWN om draait.

Drinkwater uit de kraan: het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het niet! Per jaar zuivert PWN 24 miljoen m³ water uit het IJsselmeer tot drinkwater dankzij de nieuwste, innovatieve technieken. Dit gezuiverde water legt vervolgens een lange weg af via 10.000 km ondergrondse leidingen, pompen, kelders, zuiveringsinstallaties en infiltratiegebieden in de duinen, naar de kraan thuis. PWN levert vloeibaar goud, maar haar kapitaal, of assets, zit onder de grond.

Als eerste drinkwaterbedrijf gecertificeerd
In 2012 is PWN een traject gestart om door middel van de professionalisering van assetmanagement de dienstverlening naar hoger niveau te tillen. Technieken werden verbeterd, onderhouds- en inspectieplannen werden geoptimaliseerd en er werd een investeringsplan voor de lange termijn opgesteld. Het resultaat is dat PWN als eerste drinkwaterbedrijf in Nederland ISO gecertificeerd is voor assetmanagement. Deze internationaal erkende certificering toont aan dat de dienstverlening naar een aantoonbaar hoger niveau is getild. En met het behaalde certificaat kan PWN dit nu ook aan haar klanten en stakeholders aantonen.