Overzicht

Genoeg drinkwater voor Noord-Holland

Dame met glas water bij hek

De droogte in Nederland houdt aan. Hierdoor is in ons land een grotere vraag naar water, dan wat er binnenkomt via regen en rivieren. Op de drinkwatervoorziening van PWN heeft de droogte op dit moment geen impact. Inwoners van Noord-Holland kunnen blijven rekenen op genoeg drinkwater van goede kwaliteit. Wel is het nu extra belangrijk om bewust met water om te gaan.

Onze medewerkers houden elke dag heel goed in de gaten wat het waterverbruik is. Op dit moment is dat normaal voor de tijd van het jaar en soms zelfs lager door de vakantie-uittocht. Er zijn nu dus geen extra maatregelen nodig. Wel roepen wij iedereen op om in deze tijden van droogte extra bewust en zuinig met drinkwater uit de kraan om te gaan, en het niet te verspillen.

Elke druppel telt

We adviseren om tussen 6.00 en 9.00 uur en tussen 18.00 en 22.00 uur bewust met water om te gaan en bijvoorbeeld niet de tuin te sproeien. Want als er heel veel drinkwater tegelijk wordt gebruikt, dan kan de druk in de leidingen dalen. Dan komt er minder water uit de kraan en dat willen we voorkomen! Ook onderstaande tips kunnen helpen om duurzaam met drinkwater om te gaan.

  • Gebruik geen sproeier, maar een gieter. Op die manier krijgen de planten zo direct mogelijk hun water en verdampt het niet.
  • Kies voor een klein zwembadje in de tuin en houd het water schoon, zodat u het niet hoeft te vervangen.
  • Douche wat korter. Wist u dat u door twee minuten korter te douchen al ruim 15 liter kraanwater bespaart?

 

Wilt u meer tips? Lees dan hier verder: Elke druppel telt.

Altijd betrouwbaar drinkwater

De toekomst heeft heel wat uitdagingen voor PWN in petto. De bevolking groeit en het klimaat verandert. Hierdoor neemt de drinkwatervraag toe en de kwaliteit van onze bronnen af. Daarom werken wij vandaag al hard aan het drinkwater van later. U leest daar hier meer over: Samen naar het drinkwater van later.