Overzicht

Kinderen drinken kraanwater na Mini Dam tot Damloop

sportdag.jpg

Kinderen verdienen een gezonde omgeving. Op school, in de wijk, en ook bij (sport) evenementen. Daarom slaan Dam tot Damloop organisatie Le Champion, drinkwaterbedrijf PWN, Sportbedrijf Zaanstad en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Zaanstad de handen ineen voor een gezonde Mini Dam tot Damloop.

Water drinken aantrekkelijk en laagdrempelig maken
Tijdens de Mini Dam tot Damloop lopen 3.000 kinderen van 4 tot 12 jaar een voor hun leeftijd geschikte afstand. Bij de finish krijgen zij een lege drinkwater bidon. “Water drinken is een gezond en lekker alternatief voor gezoete drankjes. Samen met JOGG-Zaanstad bieden we vanuit PWN kraanwater tappunten aan waar kinderen hun bidon kunnen vullen. Zo maken we water drinken aantrekkelijk en laagdrempelig voor de kinderen”, aldus Joke Cuperus, directeur van drinkwaterbedrijf PWN.

“We willen kinderen stimuleren om meer water te drinken. Daarom krijgen zij na de finish een bidon om te vullen met kraanwater. Gemeente Zaanstad wil kinderen laten opgroeien in een gezonde omgeving. Water drinken draagt daar aan bij. Het is mooi om te zien dat we samen met partijen zoals Le Champion en drinkwaterbedrijf PWN een gezond én leuk evenement voor kinderen kunnen organiseren”, aldus Jeroen Olthof, wethouder Sport, Zorg en Jeugd van de gemeente Zaanstad.
 
Kinderfeest op de Burcht
De Zaanse acteur, danser, choreograaf en landelijk JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp sluit het evenement af met twee dansclinics. Sportbedrijf Zaanstad zorgt voor stoere sport- en spelactiviteiten op de Burcht. “We zijn als organisator van de Mini Dam tot Damloop erg blij dat we met deze samenwerking het evenement nog leuker en gezonder kunnen maken voor de kinderen”, aldus Tom Limmen, event manager bij Le Champion. Het volledige programma is te vinden op www.damloop.nl/kinderfeest.