Overzicht

Online bewonersbijeenkomst over reststroom in Andijk

andijk.jpg

PWN wil nabij Andijk een reststroom opslaan in de diepe ondergrond. Deze reststroom ontstaat bij de productie van drinkwater uit IJsselmeerwater. In 2019 is hiervoor een opslagvergunning verleend.

In het ontwerp-instemmingsbesluit en het opslagplan Andijk wordt de opslag beschreven. Deze documenten liggen momenteel ter inzage. Tijdens de periode van terinzagelegging kan iedereen het plan en het besluit inzien en hierop reageren. We beseffen heel goed dat er op dit moment veel vragen en ook zorgen zijn naar aanleiding van het ontwerp-instemmingsbesluit.

Daarom organiseren we op woensdag 12 januari 2022 om 19.00 uur een online bewonersbijeenkomst over de plannen. Deze bijeenkomst willen we gebruiken om alle betrokkenen en geïnteresseerden informatie te geven, vragen te beantwoorden en met elkaar in gesprek te gaan. Deze bijeenkomst is georganiseerd in overleg met de gemeente Medemblik en de Dorpsraad. Tijdens de online bijeenkomst is ook een vertegenwoordiger van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat aanwezig om vragen te beantwoorden.

Aanmelden kan via communicatie@pwn.nl onder vermelding van ‘Bijeenkomst Andijk’ en naam, e-mailadres en eventueel de organisatie, die de deelnemer vertegenwoordigt. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 10 januari 2022.