Overzicht

Pompstation Hoofddorp weer in gebruik

werkzaamheden in pompstation Hoofddorp

U heeft er waarschijnlijk niets van gemerkt , maar de afgelopen twee maanden was ons pompstation in Hoofddorp vanwege een gigantische renovatieklus buiten bedrijf gesteld. Ondertussen had u, onze klant, gewoon uitstekend drinkwater. Precies zoals u van ons gewend bent. Hoe we dat voor elkaar hebben gekregen, leest u hier.

Ongeveer twee maanden geleden, op 16 oktober 2017, is pompstation Hoofddorp buiten bedrijf gesteld om de pompen en het bijbehorende leidingwerk te kunnen vervangen. Een enorme klus. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voordat we konden starten. Maar door goede samenwerking van verschillende afdelingen binnen PWN is de klus uiteindelijk geklaard. Vorige week is het pompstation namelijk weer succesvol in bedrijf genomen. Natuurlijk heeft PWN dit niet alleen gedaan. Externe partijen als VBK Schadenberg, Xylem, Engie, Royal Haskoning DHV, Intures en Witteveen + Bos hebben bijgedragen aan dit groot onderhoud. Het mooiste is: u heeft er niks van gemerkt!

Waternet

Om de onderhoudswerkzaamheden uit te kunnen voeren, is eerst de levering aan Haarlemmermeer, Aalsmeer en Uithoorn overgenomen door drinkwaterproductiebedrijf Leiduin van collega-waterbedrijf Waternet. Daarna is de levering aan Kennemerland (Haarlem, Overveen, Bloemendaal en Zandvoort) omgezet naar pompstation Wim Mensink. Nadat de leveringen succesvol zijn omgezet, zijn de pompen, leidingen, kleppen en secundaire systemen uitgezet en veiliggesteld. Ook zijn er maatregelen genomen om de leidingen en kelders bacteriologisch betrouwbaar te houden. Sinds vorige week woensdag 13 december, toen alle nieuwe pompen en het leidingwerk gemonteerd waren, is het pompstation weer gefaseerd in bedrijf genomen. Eerst zijn Haarlemmermeer, Aalsmeer en Uithoorn weer van water voorzien vanuit pompstation Hoofddorp (in plaats van door Waternet). Vanaf donderdag 14 december zijn ook Haarlem, Overveen, Bloemendaal en Zandvoort weer vanuit Hoofddorp van drinkwater voorzien (in plaats van via Pompstation Wim Mensink). We zijn zonder problemen weer teruggeschakeld naar de normale situatie.

Benieuwd hoe de pompen en het bijbehorende leidingwerk is vervangen?