Overzicht

PWN werkt aan de toekomst van drinkwater

Jongen drinkt uit de kraan

Campagne ‘Toekomst van ons drinkwater’ gelanceerd

Drinkwater uit de kraan is niet vanzelfsprekend. Dat geldt niet alleen voor Noord-Holland, maar voor heel Nederland. Het komt weliswaar al ruim 100 jaar ‘gewoon’ uit de kraan, maar we willen dat dit over 100 jaar ook nog zo is. De toekomst zit vol uitdagingen, zoals de effecten van klimaatverandering en de toenemende drinkwatervraag door bevolkingsgroei. Daarom werkt PWN nu al aan het drinkwater van later.

Campagne
Deze week starten de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland samen gesprekken over de toekomst van ons drinkwater tijdens regionale dialoogtafels. PWN-directeur Paulien Pistor, Li An Phoa, initiatiefnemer Drinkable Rivers en Marije Bosscher, directeur Rijkswaterstaat Midden-Nederland, gaan op woensdag 25 mei onder leiding van Maarten Bouwhuis in gesprek over de uitdagingen in Noord-Holland en oplossingen waar PWN aan werkt.

Dialoogtafel regio West is onderdeel van de campagne de ‘Toekomst van ons drinkwater’. Deze campagne hebben de 10 Nederlandse drinkwaterbedrijven samen met Vewin, de belangenbehartiger van de Nederlandse drinkwaterbedrijven, vandaag gelanceerd.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor online deelname aan de dialoogtafel.

Lees meer over de uitdagingen van PWN.

Lees meer over de campagne de ‘Toekomst van ons drinkwater’