Overzicht

Natuurwerkdag PWN en Tata Steel populair bij vrijwilligers

Hand op een boom

Samen met PWN spant Tata Steel zich in om de natuurwaarden op het terrein en in de omgeving te versterken. Nieuw dit jaar is de deelname van het terrein aan de Natuurwerkdag. Het duin rondom Tata Steel is beschermd en niet vrij toegankelijk, mede daardoor stroomde de aanmeldingen voor deze unieke kans binnen. 

Maximaal aantal deelnemers bereikt
Tot 24 oktober was het mogelijk om je aan te melden voor deze natuurwerkdag op 4 november. De vroege aanmelding heeft te maken met veiligheidsprocedures. Deelnemers moeten identiteitsgegevens delen met de organisatie en worden op de gastenlijst van Tata Steel geplaatst. Op de dag zelf liggen er op naam gestelde bezoekerspassen klaar. Dit vergt enige tijd en voorbereiding. Het maximaal aantal deelnemers van 45 was ruim voor de sluitingsdatum bereikt. Op 4 november gaan de gelukkigen aan de slag met het verwijderen van opslag uit het open duin. Deze werkzaamheden dragen bij aan de kwaliteit van de daar aanwezige kruidenrijke duingraslanden.

Aanmelden voor andere locaties kan nog wel!
Elk jaar op de eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Daarnaast is het samenwerken in de natuur ook nog eens heel gezellig. Enthousiast geworden? PWN doet met nog locatie mee. In het Noordhollands Duinreservaat bij Kroonstad in Egmond aan de Hoef verwijderen we opslag uit het duin. Zo blijft er meer ruimte over voor de mooie bloemrijke velden. U kunt zich opgeven via www.natuurwerkdag.nl. Samen werken wij dan op 4 november aan mooie duinen en aan mooie natuur.