Overzicht

Ontmoet de Rovers van de Lage Landen

boommarter

Roofdieren zijn schuw, u zult ze in de duinen niet snel tegenkomen. Behalve in PWN Bezoekerscentrum De Hoep. Hier is vanaf maart de expositie Rovers van de Lage Landen te zien.

De tentoonstelling laat zien wat voor een verscheidenheid aan roofdieren we in Nederland hebben. Zo komt u bijvoorbeeld oog in oog te staan met een echte sneeuwuil die zojuist een poolhaas heeft gevangen. Behalve opgezette roofdieren zijn er ook veel prachtige foto’s en interessante films te zien van roofdieren in actie. Hun jachtmethoden zijn eenvoudig maar doeltreffend.

De meeste roofdieren in ons land behoren tot de marterfamilie. Denk aan de das, steenmarter, boommarter en bunzing. Maar ook roofvogels en uilen zijn echte jagers. De meeste soorten kunt u ook in de duinen tegenkomen. Als u heel veel geluk heeft, want ze laten zich liever niet aan mensen zien.

De expositie Rovers van de Lage Landen is een must see voor het hele gezin. Er zijn allerlei interactieve spellen om spelenderwijs meer over roofdieren te weten te komen. Kinderen kunnen een spannende speurtocht doen die antwoord geeft op al hun vragen.

Lees hier wat er nog meer te doen is in De Hoep >>