Overzicht

Paddenstoelenfestijn in Bergen

Vliegenzwammen

Ook dit jaar organiseren PWN en IVN weer een groots opgezette paddenstoelendag. In onder meer lezingen, excursies en leuke activiteiten voor de kinderen komen de vele aspecten van de paddenstoel aan bod. De toegang is gratis.

De Schaapskooi in Bergen staat op zondag 15 oktober van 10.00 tot 16.00 uur in het teken van de paddenstoel. In het bezoekerscentrum kan het publiek de verschillende soorten paddenstoelen die in het bos en de duinen voorkomen bekijken, tot in detail zelfs want er zijn microscopen en er is een paddenstoelenexpert aanwezig voor uitleg. Ook is er een foto expositie ingericht en worden er lezingen over paddenstoelen gegeven. Wie paddenstoelen in het wild wil zien, kan aansluiten bij een van de excursies door de duinen onder leiding van een gids. En hoe lekker paddenstoelen zijn, ontdekt u in de vele paddenstoelproducten.  

De kinderen hoeven zich deze dag niet te vervelen. Knutselen, schminken en figuurzagen, en dat alles natuurlijk rondom het onderwerp paddenstoel. Er worden verhalen voorgelezen, de schapen staan in de stal en een heks maakt heerlijke heksensoep boven een houtvuur.

Kortom, het wordt een gezellige en informatieve dag voor jong en oud die u niet mag missen!

De Schaapskooi ligt vlakbij de rotonde naar Bergen aan Zee.
U kunt parkeren op parkeerplaats Uilenvangerweg, ongeveer 200 meter richting Bergen aan Zee. Er is echter maar beperkt plaats, dus kom bij voorkeur op de fiets.