Overzicht

PWN komt hondenbezitters in Castricum tegemoet

Boswachter Jan wijst bezoeker met hond de weg

Binnenkort plaatsen wij een hekwerk langs een deel van de Beverwijkerstraatweg bij Castricum dat moet voorkomen dat honden vanuit het losloopgebied onverwacht de weg op kunnen schieten. Het is de uitkomst van  overleg met de initiatiefnemer van een petitie van hondenbezitters uit Castricum en omliggende plaatsen.

In de petitie vragen circa vierhonderd hondenbezitters om het losloopgebied in Castricum uit te breiden en een hekwerk te plaatsen. De petitie, die de afgelopen maanden op internet te vinden was, is ondertekend door de hondenbezitters en de handtekeningen werden deze week aan PWN overhandigd.

Wij hebben de initiatiefnemer van de petitie laten weten dat er op dit moment geen mogelijkheden zijn om het losloopgebied voor honden uit te breiden. Als natuurbeheerder zijn wij gebonden aan de Natura 2000-regelgeving die dat niet toestaat.

We streven ernaar dat de verschillende gebruikers van het duingebied optimaal gebruik kunnen maken van het terrein, zonder dat ze elkaar hinderen. Gebruikers komen elkaar desondanks tegen en dan is het wenselijk dat men rekening met elkaar houdt.

Verder hebben we met de initiatiefnemer afgesproken dat we elkaar in de toekomst op de hoogte houden van eventuele ontwikkelingen.