Overzicht

PWN werkt aan een ecologische verbinding in Egmond

Egel gefotografeerd door Evert-Jan Woudma

PWN verricht in januari werkzaamheden aan de natuur rondom de nieuw aangelegde faunatunnel onder de Egmonderstraatweg. De tunnel is aangelegd in samenwerking met de gemeente Bergen. Een verbinding is nodig om plant- en dierpopulaties in beide gebieden gezond te houden. Om de faunatunnel goed te laten functioneren en de twee duingebieden écht te verbinden gaat PWN de bosranden omvormen tot een open gebied met een begroeiing van bloemrijke kruiden en lage struiken (zonnige zomen). Een vorm van natuur die aantrekkelijk is voor diersoorten, die door de tunnel beide gebieden aan weerszijden van de verkeersweg kunnen bereiken.

Wat gaat PWN doen?

PWN gaat de bosrand omvormen tot zonnige zomen; hiervoor verrichten wij kapwerkzaamheden rondom de faunatunnel en in de buurt van de Bloedweg. Om een fuik te creëren naar de tunnel toe plaatsen we ‘vleugels’ aan de uiteindes van de tunnel. De weg krijgt een raster, zodat wordt voorkomen dat bijvoorbeeld egels zich toch wagen aan de levensgevaarlijke oversteek. De werkzaamheden starten half januari 2017.

Het Noordhollands Duinreservaat blijft, óók tijdens de werkzaamheden, even toegankelijk als u van ons gewend bent. Er zullen in de nieuwe situatie twee klappoorten komen bij de ingang van het duingebied. De (kap)werkzaamheden zijn zichtbaar voor het publiek. We proberen overlast uiteraard tot een minimum te beperken.

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.pwn.nl/werkenaandeduinen.