Overzicht

Nijhuis Saur Industries acquireert PWNT

Diagram van de SIX®-technologie (ionenwisseling) ontwikkeld door PWNT

Met de overname van PWNT, de commerciële dochteronderneming van het Noord-Hollands drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN versterkt Nijhuis Saur Industries haar portfolio voor zuivering van drinkwater.

 

PWNT is speciaal opgericht om de innovaties van het drinkwaterbedrijf PWN op het gebied van waterbehandeling wereldwijd beschikbaar te maken. Hiertoe behoren alle innovaties in zuiveringstechnologie die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld, waaronder ionenwisseling (SIX®), inline coagulatie (ILCA®) en keramische membraantoepassingen (CeraMac®), alsook de “Proevenloods”, de test- en optimalisatiefaciliteit van PWNT.

 

Vermarkten van kennis en technologie

Paulien Pistor, algemeen directeur PWN: “PWNT beschikt over veel ervaring en een hele goede reputatie op het gebied van zuiveringstechnologie. We hebben gemerkt dat de interesse voor de technologie van PWNT sterk groeit. Om aan de toenemende vraag te voldoen wil PWNT internationaal verder bouwen en zich nog meer richten op de ontwikkeling en het vermarkten van haar kennis en technologie. De aard van die activiteiten passen steeds minder goed bij PWN als moederbedrijf. Wij moeten ons richten op onze kerntaak: de levering van drinkwater en het beheer van natuurgebieden in de provincie Noord-Holland. Wij zien daar uitdagingen, denk aan klimaatverandering, de energietransitie en de bevolkingsgroei. Dat zijn uitdagingen die volop onze aandacht vragen. Ons uitgangspunt voor de verkoop is geweest om PWNT en haar medewerkers een gezonde toekomst te bieden. Wij vertrouwen erop dat PWNT met Nijhuis Saur Industries internationaal verder kan groeien en haar ambities volledig waar kunnen maken.”

 

Skills en expertise

Menno M. Holterman, algemeen directeur Nijhuis Saur Industries: “Bij Nijhuis Saur Industries krijgt PWNT de mogelijkheid om zich in alle vrijheid verder te ontwikkelen en tegelijkertijd intensief samen te werken met een succesvol en sterk groeiend team dat inmiddels in meer dan 140 landen actief is. Oppervlaktewater zal de komende jaren één van de belangrijkste bronnen voor drinkwater worden. De technologie, vaardigheden en expertise van PWNT vormen een essentiële aanvulling op ons innovatie- en technologieportfolio voor het zuiveren van drinkwater. Samen met onze ervaring bij het ontwerpen, leveren, financieren en bedrijven van (drink)waterinstallaties verwachten wij dat PWNT de komende jaren zal uitgroeien tot een wereldwijde aanbieder van totaaloplossingen voor de levering van drinkwater.

 

Toekomstige samenwerking

Met het oog op de eerdergenoemde uitdagingen waar PWN als drinkwaterbedrijf voor staat, zijn PWN en Nijhuis Saur Industries een aanvullende overeenkomst aangegaan om de komende 5 jaar intensief samen te blijven werken met PWNT op het gebied van research en development.”