Overzicht

NH-Water: nieuwe joint venture van PWN en Evides Industriewater

industriewater

PWN en Evides Industriewater (EIW) zijn per 1 september officieel gestart met een nieuwe onderneming: NH-Water B.V. Deze joint venture gaat industriewater en industriewaterdiensten leveren in de provincie Noord-Holland en onderzoeken welke bronnen daarvoor het best geschikt zijn. Zo speelt PWN met EIW in op de groeiende behoefte aan water voor industrie.

Paulien Pistor, directeur van PWN: “Het klimaat en de maatschappij veranderen. Als drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder innoveren we daarom continu. PWN wil in de toekomst de juiste kwaliteit water leveren aan bedrijven of industrieën, zoals datacenters. Met NH-Water geven we daar invulling aan. We onderzoeken met onze grote zakelijke klanten alternatieve waterbronnen en zorgen samen met onze partners voor de toekomst van ons water en onze natuurgebieden. Zo blijft ons drinkwatersysteem beschikbaar om de groeiende vraag naar drinkwater door bevolkingsgroei op te vangen."

Toekomstbestendig

Annette Ottolini, directeur van Evides Waterbedrijf: “Deze visie van PWN sluit goed aan bij de visie van Evides Industriewater. Met de samenwerking bundelen we kennis en expertise waarmee we in kunnen spelen op de vraag van de industrie en bedrijfsleven voor industriewater. Hergebruik van water is daarbij een integraal onderdeel van onze aanpak. Daarmee zorgen we ervoor dat kostbaar drinkwater beschikbaar blijft voor consumenten. Samen met PWN werken we aan een toekomstbestendige industriewatervoorziening in Noord-Holland.”