Bezoekerscentrum De Hoep

Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum is hét vertrekpunt voor een bezoek aan het Noordhollands Duinreservaat, een van de mooiste plekken van Noord-Holland. U komt er alles te weten over het zuiveren van water en de Noord-Hollandse duinen. U kunt ook vergaderen in De Hoep.​

De duinen in! 

De Hoep organiseert het hele jaar door activiteiten en excursies, ook speciaal voor kinderen. Meer informatie vindt u in onze agenda van activiteiten en excursies​. 
Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid de duinen in. Wij helpen u graag bij het uitstippelen van een tocht langs bijzondere plekjes in de duinen, zoals de vogelkijkhut en de waterbel.​


 

Hoeptuin: vlindertuin, vogelobservatiewand en meer 

In onze speciaal aangelegde Hoeptuin ziet u hoe het duinlandschap is ontstaan, met zijn bijzondere diersoorten en unieke bomen- en plantengroei. Bezoek de vlindertuin, vogelobservatiewand en nog veel meer. 

Interactieve, vaste expositie 

Ontdek hoe PWN ervoor zorgt dat er elke dag weer schoon en lekker drinkwater uit de kraan komt. Leer ook hoe PWN met verstuiving, begrazing en vernatting het duin beheert. Met onder andere filmpjes, voeldieren en ons ‘vondstenkabinet’.

​Bezoek ook:

  • Ons 'waterzuiveringseiland', waarin we laten zien hoe ons drinkwater wordt gezuiverd
  • Ons ‘belevingseiland’, dat je een voorproefje geeft van de duinen
  • Onze tijdelijke tentoonstelling, met elk kwartaal weer een ander thema
  • Onze bibliotheek en kinderhoek
  • Onze duinwinkel, met onder andere gebiedskaarten en souvenirs
  • Onze filmzaal

 ​​​​​​​