IVN
Terug

Groepsexcursie - op aanvraag

IVN

Leest u onderstaande informatie alstublieft voordat u een aanvraag indient.

Het is mogelijk om met een deskundige gids van het IVN (Instituut voor Natuurbeschermingseducatie) met uw groep het duingebied te ervaren. Dit kan te voet of per fiets (zelf mee te brengen of te huren). U gaat met uw groep van maximaal 20 personen op stap voor een 1,5 uur durende ontdekkingstocht door de natuur. U kunt zelf aangeven op welk thema de nadruk komt te liggen, afhankelijk van het seizoen en uw wensen. De excursie kan starten vanaf een van de 12 hoofdingangen in het Noordhollands Duinreservaat, bijvoorbeeld vanaf Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum, of Bezoekerscentrum De Duinheide in Bergen.

Het IVN is een vrijwilligersorganisatie, daarom is een excursie niet altijd op elke datum beschikbaar en is een excursie altijd op aanvraag tot deze bevestigd is door het boekingscentrum. Iedere dag van de week zijn er mogelijkheden om een groepsexcursie te boeken, mits er die dag een excursiegids beschikbaar is.

Onze boswachters zijn vooral druk met natuurbeheer en toezicht houden in onze buitengebieden. Ook zij geven groepsexcursies, maar enkel op bepaalde dagen in overleg, voor partijen waar kennis specifiek over waterzuivering en het natuurbeheerbeleid van PWN gevraagd wordt. Geeft u dit dan aan op het aanvraagformulier.

Schoolgroepen
De gidsenpoule is meestal niet in staat excursies te verzorgen voor schoolgroepen. Schoolgroepen kunnen wel met eigen begeleiders een activiteit buiten doen, kijkt u hiervoor op www.pwn.nl/eropuit naar de tochten voor de verschillende leeftijdsgroepen of neem contact op met een scholenwerkgroep bij u in de buurt.

Boeken
​U kunt een aanvraag doen tot 3 weken van tevoren, wij stellen een vroege aanvraag echter op prijs. Wij kunnen dan ruim van tevoren uitsluitsel geven. U kunt uw groepsexcursieaanvraag doen via dit formulier, dan nemen wij snel contact met u op.

Tarieven
Kosten per groep / excursieleider (maximaal 20 personen): € 95,- per groep. U hoeft voor de excursie geen duinkaartjes te kopen. Deze zijn bij de kosten inbegrepen. Wilt u ervoor of erna nog het duingebied in dan zijn toegangskaarten wel nodig. Deze kunt u onder andere in De Hoep kopen of via de website.

Overige voorwaarden 
U kunt een reservering voor een groepsexcursie tot 7 dagen voor de afgesproken excursiedatum kosteloos annuleren. Daarna worden de kosten volledig in rekening gebracht. Eenmaal bevestigd gaat de excursie altijd door, tenzij er een weercode geldt of de gids onverhoopt ziek mocht zijn. In dat geval wordt de excursie kosteloos geannuleerd of in overleg verplaatst naar een andere datum.