Overzicht

Doe mee met de Nationale Nachtvlindernacht

Grote beer

Heb jij altijd al eens willen nachtvlinderen met de boswachter? Ga dan met ons mee op zoek naar nachtvlinders tijdens de Nationale Nachtvlindernacht op 16 september in bezoekerscentrum de Schaapskooi in Bergen.

Tijdens de nachtvlindernacht transformeren we het bezoekerscentrum van 20.00 tot 00.00 uur om tot een waar nachtvlinderparadijs. Met de juiste lichttechnieken, lakens en een route van zoete lokstof op de boomstammen maken we het voor de nachtvlinders zo aantrekkelijk mogelijk. Boswachter Luc Knijnsberg en ecoloog Arnold Wijker vertellen je tijdens deze activiteit van alles over de vlindersoorten die we tegenkomen. 

Meld je aan!

Nieuwsgierig? Lees meer over de activiteit en meld je gratis aan via deze link. Bekijk ook de website van de Vlinderstichting voor meer informatie en andere activiteiten in de buurt.

We houden de lampen aan tot ongeveer 00:00 uur. Nachtvlinders zijn namelijk het actiefst rond middernacht, maar als ze zin hebben in een feestje gaan we graag langer door. Vergeet in ieder geval niet om een zaklamp en camera mee te nemen!