aardbei_geveldoek.jpg

Gewoon uit de kraan

Omdat we graag inspireren en laten zien wat je nog meer met kraanwater kunt doen. De heerlijkste recepten voor kraanwater met een smaakje, als gezond alternatief voor frisdrank.

10 zomerse recepten

Lekker en verfrissend

Met kraanwater kun je alle kanten op zonder dat het aan puurheid verliest. Water laat zich uitstekend combineren met andere gezonde, natuurlijke ingrediënten, zoals vers zomers fruit. Drink water als verfrissend tussendoortje, alternatief voor frisdrank en alcohol of zet het op een zomers gedekte tafel. Kraanwater voor elk moment van de dag.

RECEPT
Caramba
, wat lekker

Alleen al om zijn looks verdient het sterfruit een eigen drankje. In plakjes gesneden doet de carambole - want zo heet hij officieel - het goed als ingrediënt, maar bijvoorbeeld ook op de rand van je glas.

Hiervoor heb je nodig:

  • 1 sterfruit, gesneden in plakjes van een centimeter dik
  • een handje aardbeien in plakjes


Was het fruit goed en voeg het toe aan het water. Laat dit 2 tot 24 uur in de koelkast trekken. Voor meer smaak kun je de aardbeien zachtjes kneuzen. Het water wordt dan wel wat troebel. Het sterfruit is op z'n lekkerst als hij geel of oranje is.

Alle zomerrecepten

De mediabron waarnaar verwezen wordt ontbreekt en moet opnieuw ingevoegd worden.


Verwarmend en gezond

Als het vochtgehalte van ons lichaam op peil is voelen we ons fitter, zijn we meer gefocust en krijgen we minder snel last van hoofdpijn. Drink het gekoeld om het hoofd fris te houden of juist gekookt om je aan op te warmen als de temperatuur het nulpunt nadert. De mogelijkheden zijn eindeloos.

RECEPT
Appeltaart
in een glas

Als je geen zin hebt in warme thee, is dit water met appel en kaneel net zo verkwikkend.

Hiervoor heb je nodig:

  • een halve zoete appel, liefst een rode
  • 1 kaneelstokje
  • een jam- of weckpotje met koud water


Snijd de appel in dunne schijfjes. Vul het potje met koud water, de appel en het kaneelstokje en bewaar 2 tot 24 uur in de koelkast. Laat een half uur voor drinken op kamertemperatuur komen. Het is jammer dat rozijntjes niet zo veel smaak afgeven, maar je kunt ze natuurlijk altijd toevoegen voor het oog.

Alle winterrecepten

Afbeelding
appeltaartwater.jpg

 

Maak je water nog lekkerder

Mis je een zoetje? Doe dan een schepje honing in het water

Onmisbaar in de zomer: ijsblokjes. Voeg ze toe aan het water. Of maak je eigen fruitige ijsblokjes door vruchtjes in te vriezen in een ijsblokjeshouder. Ook waterijsjes zijn snel gemaakt.

Smaakt het water dat je hebt gemaakt naar meer? Giet het dan nog een keer op het laat het fruit en andere ingrediënten opnieuw in het water trekken.

Heb je geen karaf met brede opening? Een weckpot met water staat ook mooi.