makathon_5_oktober_2018.jpg

Het schoonste drinkwater

Op 2, 3 en 4 oktober is het weer zover, er is weer een Makathon! De makathon van 2019 staat in het teken van 'Smart solutions voor water en natuurbeheer' en vindt plaats op onze drinkwaterzuiveringslocatie in Heemskerk. Help jij mee met het bedenken van innovatieve oplossingen zodat PWN ook de komende 100 jaar het schoonste drinkwater kan leveren?

De uitdaging

In de komende twee jaar krijgt PWN veel nieuwe medewerkers en gaan ook veel medewerkers met pensioen. De uitdaging is om medewerkers te werven en snel in te werken, maar ze ook op een manier te laten werken die bij hen past. Aan de andere kant hebben de zittende PWN professionals behoefte aan het zo efficiƫnt mogelijk overbrengen van hun kennis over de huidige processen.

Tijdens de makathon krijg je de kans om een duik te nemen in de drinkwatersector. Door daadwerkelijk met een team oplossingen voor uitdagingen te maken, kun jij een bijdrage leveren aan de toekomst van PWN maar krijg je ook de kans om je passie te ontdekken en je te ontwikkelen. Je werkt in een multidisciplinair design-team bestaande uit PWN medewerkers, medewerkers techniek of technologie bedrijven en studenten. Een facilitator zorgt ervoor dat jullie als team goed samen kunnen werken en prototypes op kunnen leveren. Deze prototypes zullen worden getest door PWN medewerkers en studenten waarna ze gepresenteerd worden aan de jury. De jury beslist vervolgens welke prototypes verder uitgewerkt worden. Wie weet is jouw idee wel het startsein voor een nieuwe innovatie binnen PWN!

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een maak-team. In deze teams zitten studenten, docenten en medewerkers die ervaring op willen doen met 3D modelleren, virtual reality, augmented reality, internet of things, apps en website programmeren. Op de woensdag zul je training krijgen en op de donderdag en vrijdag zul je de design-teams helpen met het ontwikkelen van hun prototypes.

Bedenkt jouw team de beste oplossing? Dan win je ook nog eens leuke prijzen!

Bekijk hier de aftermovie van de makathon van vorig jaar: