Overzicht

Mijn watermeter wordt vervangen, hoe werkt dat?

De komende jaren vervangen we bij veel van onze klanten de watermeter. Soms doen we dit zelf en soms doet een bedrijf dit namens ons. 

Oude meters worden vervangen

PWN gaat uw watermeter vervangen, omdat deze verouderd is. Uw watermeter geeft aan hoeveel drinkwater u verbruikt. Op basis van uw verbruik stelt PWN uw factuur op. Daarom is het belangrijk dat uw watermeter betrouwbaar is en dus nu vervangen wordt.

Waar vind ik mijn watermeter?

Er zijn verschillende mogelijkheden: in de meterkast, centrale ruimte, kruipruimte, kelder, trapkast, onder een luik bij de voordeur of in een buitenput/buiten. 

Hoe wijzig ik mijn afspraak voor de watermeterwisseling?

U kunt uw afspraak zelf eenvoudig verzetten. Het verwisselen van de meter wordt gedaan door een monteur van PWN of door een monteur van Heijmans, dat in opdracht van PWN meters verwisselt. 

  • Staat in uw brief dat PWN de meter komt verwisselen? Dan kunt u uw afspraak wijzigen via deze link.
  • Staat in uw brief dat Heijmans de meter komt verwisselen? Dan kunt u via deze link uw afspraak bevestigen of wijzigen 

Als jullie toch mijn watermeter wisselen, kunnen jullie mijn meter dan meteen verplaatsen of verhogen?  

Helaas is dit niet mogelijk. Meer informatie over het verplaatsing of wijziging van uw meetinrichting vindt u op deze pagina

Als jullie mijn watermeter wisselen, kan dan meteen de hoofdkraan vervangen worden?

Indien nodig, kan de monteur uw hoofdkraan vervangen.

Als de watermeter niet vervangen kan worden?

Het kan voorkomen dat u van ons bericht heeft ontvangen dat de opstellingsruimte van de meetinrichting niet aan de voorwaarden voldoet en dat daardoor de watermeter niet kan worden vervangen. Hoewel de opstellingsruimte de verantwoordelijkheid is van de eigenaar van het pand, werken wij aan een oplossing om u aan aanbod te doen om de opstellingsruimte aan te passen. 

Op dit moment kunnen we nog niet aangeven wanneer we u deze oplossing kunnen bieden. Contact met ons opnemen is niet nodig, wij nemen contact met u op. Op de pagina over de watermeteropstelling vindt u meer informatie.